Meteen naar de inhoud

Een update: Endo en zo, Liefs van een leugenaar en meer…

blog

Je knippert twee keer met je ogen en er is alweer een jaar voorbij. Ik zie dat het inmiddels alweer bijna twaalf maanden geleden is dat ik voor het laatst een blog voor mijn website heb geschreven. Oeps!

Wat is er allemaal gebeurd de laatste tijd? Een heleboel! In januari verscheen mijn non-fictie debuut Endo en zo. Er werd over geschreven door onder andere Telegraaf, Happy in Shape, Flair en Trouw. Superfijn deze aandacht voor mijn boek en vooral de aandacht voor endometriose en adenomyose. Sinds het verschijnen van Endo en zo heb ik ook veel lieve reacties mogen ontvangen. Niet alleen van endopatiënten, maar ook van hun partners, moeders, vrienden en van allerlei zorgdeskundigen. Heel bijzonder, ik voel me vereerd!

Volgende maand – op 14 mei om precies te zijn – verschijnt mijn derde feelgoodroman. Liefs van een leugenaar, heet het. Het speelt zich af in Parijs en Deauville, waar ik de afgelopen twee zomers heb doorgebracht om research te doen. (En ook om croissantjes te eten, vooruit.)
Aan de ene kant is het gek om na zo’n heel persoonlijk – en soms ook wel verdrietig – verhaal, nu weer mijn aandacht te verleggen op feelgood. Aan de andere kant is het fijn. Liefs van een leugenaar is een heerlijk fantasierijk liefdesverhaal geworden, een perfect toevluchtsoord op mindere dagen. En ook zitten er – ondanks de luchtige schrijfstijl, romantiek en humor – ook diepere lagen en thema’s in. Ik ben benieuwd naar hoe lezers het gaan ontvangen, het verhaal bevat namelijk ook flinke twists. Spannend!

Kortgeleden mocht ik ook aankondigen dat er in het najaar nóg een boek van mijn hand verschijnt. (Ja ja, ik heb veel geschreven de afgelopen tijd!) Omstreeks oktober 2024 komt mijn eerst jeugdthriller uit, een novelle die gepubliceerd gaat worden door Kluitman. Ik vind het heerlijk om hieraan te schrijven en af en toe ga ik weer helemaal op in mijn middelbare schooltijd, want het boek gaat natuurlijk over tieners. Er komt deze gelukkig geen huiswerk of gymles bij kijken, dat is dan weer een meevaller!

Nou, tot zover deze update!
Veel liefs,
niet van een leugenaar maar wel van Lotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *