Meteen naar de inhoud
About me

Mijn verhaal

Van een klein meisje dat haar schoolschriften volschreef met verhalen en omslagen knutselde van karton, tot een boekcontract en uitnodiging voor het Boekenbal. Dit is mijn verhaal!

Lotte Petersen

Dit ben ik

Ik vind het een feest om mijn dagen te mogen vullen met schrijven, dat is namelijk wat ik het allerliefste doe! Als kind was ik er al zeker van dat ik schrijfster wilde worden. Waar die droom precies vandaan kwam? Geen idee, maar de schrijflust zat er altijd en is nooit weggeweest. Naast mijn liefde voor mijn werk, ben ik ook gek op lezen, films kijken en dieren. Ik heb een (ex-)zwerfhond, een cavia en twee ratjes. Behalve deze dierentuin heb ik ook een man in huis, mijn lieve echtgenoot Maikel. In 2019 trouwden wij – een beetje stiekem – in Las Vegas. We wonen momenteel aan het bos in Helmond.

Behalve in Helmond heb ik ook in het Westland, in Leiden, Eindhoven en in Rome gewoond. Ook leefde en werkte ik een tijdje in Tarragona (Spanje), Parijs en Deauville.

‘A little nonsense now and then, is relished by the wisest men.’ – Roald Dahl

Mijn CV

Ik studeerde Film- en Literatuurwetenschap aan Universiteit Leiden. Daarna volgde ik de master Literatuur Vandaag (Letterkunde) aan Universiteit Utrecht. Ik liep stage bij Schrijven Magazine, waarvoor ik onder andere auteurs Hanna Bervoets en Pepijn Lanen mocht interviewen. Tijdens deze stage maakte ik kennis met redactiewerk. Na mijn studie werkte ik enkele jaren als redacteur bij indebuurt (DPG Media), totdat ik in 2020 de overstap maakte naar een baan in de boekhandel.

Tegenwoordig werk ik als freelance journalist voor onder andere DPG Media en Schrijven Magazine en ik schrijf columns voor Mijn Geheim. Ook begeleid ik als docent verschillende cursussen binnen CKE Eindhoven. Verder bied ik zelfstandig begeleiding als schrijfcoach en proeflezer, organiseer ik schrijfdagen en schrijf ik boekjes op bestelling.

Als auteur word ik vertegenwoordigd door literair agentschap Sebes & Bisseling. Mijn boeken worden uitgegeven bij HarperCollins en Xander Uitgevers. Vind meer over mijn CV op LinkedIn.